Kimyasal döküntü kitleri ve acil durum kitleri önceki yazılarımızda içeriğini yazdığımız gibi; kişisel koruyucu ekipmanlar kimyasal emici ped, kimyasal emici sosis, kimyasal emici yastık, sıvı emici absorban içerir.
Kullanımı: Kimyasal bir döküntünün olduğunu varsayalım, zeminimize 100 litrelik bir kimyasal sıvı döküntüsü oluştu. öncelikle kitimizi açıyoruz ve içerisinde bulunan kişisel koruyucu ekipmanları kullanarak; maske,gözlük, kimyasal koruyucu eldiven, koruyucu önlük,çizme galoş ile kendimizi korumaya alıyoruz. sonrasında kitten çıkan güvenlik şeridini döküntünün
etrafına çekerek çevre güvenliğini sağlıyoruz.
Kitin içeriside hazır bulunan kimyasal emici sosislerle döküntünün etrafını çeviriyoruz ve sıvının etrafa yayılmasını engelliyoruz.
yine kimyasal emici ped ve yastıklarla sıvının üzerini örtüyoruz ve emilmesini bekliyoruz. 1 dakika gibi kısa bir sürede sıvının kimyasal emici pedler ile kolayca emildiğini göreceksiniz. akabinde tıbbi atık torbamızı alarak tüm ped sosis ve yastık çöplerini poşetlere doldurarak ağızlarını yine kitte bulunan klips ile kapatıyoruz.
Zeminde kalan son kalıntılar için sıvı emici absorban ve endüstriyel emici bezi kullanabiliriz. Sıvı emici toz absorbanı zeminde kalan son kalıntıların üzerine döktükten sonra yine 1 dakika bile sürmeden sıvıların emildiğini göreceksiniz. akabinde kazıyıcı faraş ile emilmiş tozları topluyoruz. En son dilerseniz zemini endüstriyel emici bez ile temizlebilirsiniz. Böylece zeminde kimyasal tehlike içeren sıvıdan eser kalmıyor.
Atık çöpünüzü katı bir şekilde çöp kutusuna atabilirsiniz.
böylelikle kimyasal atıktan ne insan nede çevre zarar görmeden temizlenmiş olacaktır.
Comments